YM7KA Forum
VHF Yüksek Kazançlı Yagi - Yazdırılabilir Versiyon

+- YM7KA Forum (http://ym7ka.com/forum)
+-- Forum: YM7KA TRAC Trabzon Şubesi Forumları (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: TEKNİK KONULAR VE PROJELER (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Konu: VHF Yüksek Kazançlı Yagi (/showthread.php?tid=82)


VHF Yüksek Kazançlı Yagi - TA4AU - 13-07-2009 06:23 PM

Şu anda 5 tane vhf yagi yapıcak kadar aliminyum siparişi verme aşamasındayım, fakat hala karar veremedim hangi yagiyi yapacağımı Rolleyes ON6MU' nun 9 eleman yagisin de kara kılmıştım ama sizlerede sorayım dedim. 9 Eleman yagi yapmayı düşünüyoruz ama hangisi ON6MU - DK7ZB - YU7EF ? Hangisi daha kazançlı ?


Cvp: VHF Yüksek Kazançlı Yagi - TA7OM - 14-07-2009 10:46 AM

Merhaba;

VHF yagiler arasında ON6MU nın yapmış olduğu yagiler Gamma Math türü yagilerdir ki band diğer math li yagilere oranla biraz daha dar dır. Bir diğer sorun da bu tür yagilerdeki Hormonik fazla olduğundan EMC problemlerine daha fazla neden olmasıdır. Yani TVI sorunu yaratabilir. DK7ZB ve YU7EF in yagileri arasındaki performans çok yakın olup sen bile anlayamazsın. Ancak yapılışı açısından DK7ZB nun çizim leri ve açıklamaları internette daha çok bulabilirsin. YU7EF inyagilerini ve çizimlerini bir alman firmasına sattığından ticariye geçmiştir. DK7ZB yagileri 27 veya 12 ohm tekniği ile kolayca yapabilirsin. Defalarca yaptığım ve oldukça iyi sonuçlar aldığım yagileri hep DK7ZB ve birazda kendi tecrübelerimden oluşturdum.
Başarılar diliyorum. VHF de bu anteni bir yerlerdeki rolelere ulaşmak için değil TROPO, UYDU ve ES çalışmak için kullanmanı dilerim.

Kolaygelsin.