Hello World!
This is a sample MyBB Plugin (which can be disabled!) that displays this message on all pages.


Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
GÜLE GÜLE AMATÖR
Yazar Mesaj
TA7R
Yeni Üye
**


Mesajlar: 8
Grup: YM7KA _Uyeleri
Katılım: Jan 2008
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 0
Mesaj: #1
GÜLE GÜLE AMATÖR

SEDAT MELEK
01.01.2008
80 li yılların başı o zamanlar 16-17 yaşımdayımdayım ,CB halk bandı telsizler daha yeni serbest bırakılmış ve bizim gibi elektronik-iletişim meraklıları tarafından büyük rağbet görmeye başlamış .Her kes kendi anlayışına uygun gruplar kurarak iletişime geçmiş ,her grubun bir kanalı var ben hatırladığım kadarıyla 36 dayım. Arkadaşlarla karadan da buluşuyor sıkı dostluklar kuruyoruz.Kanaldaki sohbetler gece yarılarına hatta sabahlara kadar sürüyor.Güçlü cihaz ,özel techizat gibi modalar başladı ,her zamanki gibi o zaman da bunları bulabilmek çok güç , yurt dışında akrabası olanlar öncelikle sahip oluyor, zetagi takozlar, echo mayklar vs …
Bir dönem sonra tam da CB den sıkılmaya başlamışken bir gece yarısı konuştuğumuz kanalda çok güçlü bir çıkış ve modülasyonla bir çağrı aldım,çağrıyı yapanın çok özel bir techizat kullandığı belliydi , daha önce benim kanallarda duymadığım ancak bazı arkadaşlarımın bir efsane gibi bahsettiği bir çağrı ismiyle hitap etmişti , çağrı ismi “ Amatör” dü . O zamana kadar Amatörlüğün ne olduğu hakkında hiçbir ciddi fikir sahibi değildim. Evet meslek lisesi elektronik bölümünde okurken TRAC dergilerini okur ve biriktirirdim ama ilgilendiğim yapabileceğim muhtelif devreleri bulmaktan ibaretti . Amatör o akşam bana benimle konuşmak istediğini , petrol istasyonlarına gelip gelemiyeceğimi sordu .Sabah yanındaydım Amatör ün , Sedat ağabimizle tanıştık ,bana Amatörlükten bahsetti ,kendisinin Amatör Telsizci Belgesi almak için hazırlandığını , aynı zamanda bir dernek kurmak istediğini bu dernekte kurucular arasında beni de görmek istediğini söyledi . Daha sonra Sedat abi derneği aceleyle kurmuş (TRAC TRABZON ) , kurucu olarak da ulaşabildiği birkaç arkadaşımızı ve yanında çalışan işcileri göstermişti .Ancak birkaç yıl sonra derneğe üye ve Ankaraya sınava giderek de amatör olabildim .Sınava hazırlık , cw çalışabilmek için maniple temininden kaynak kitap teminine kadar pek çok konuda yardımları olmuştu Sedat ağbinin .
Ben 6-7 yıllık bir ara verdim Trac üyeliğime de amatör faaliyetlerime de , Sedat ağbiyle arada bir karşılaşır ayak üstü kısa sohbetlerimiz olurdu .2008 başlarında Trac Trabzon Boztepe deki yeni yerine taşınmış , beni de frekanslar ve Cw sesleri çekmeye başlamıştı . Kulübe her gittiğimde göremiyordum Sedat ağbiyi ,ben erken saatte ayrılıyordum Sedat abi ise geç saat geliyormuş Nisan başında karşılaştık , “Nevzat seni burada görmekten çok memnun oldum” dedi bana sonrasında da maalesef Sedat ağabeyimizi çok erken ve ani bir şekilde son yolculuğuna uğurladık .Tanıştığımız ilk günden son güne kadar yaşananlar film şeridi gibi geçti gözümün önünden . Sedat abi çok zeki biriydi , insanlara karşı art niyet taşımayan içten pazarlıklı olmayan iyi bir insandı .Kısa ömrünün geneli düşünüldüğünde hayatı da dolu dolu yaşamıştı . Tanrı günahlarını affetsin ,yeri cennet olsun .Biz Onu unutmayacağız ….
TA7R

01-05-2008 01:00 PM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Ziyaretçi
Kayıtsız


Mesaj: #2
Cvp: GÜLE GÜLE AMATÖR

mrb nevzat..bak seni burada da buldum...ne tesadüf ama...hoşçakal...görüşürüz..tu

10-08-2008 05:44 PM
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Foruma Git: