Hello World!
This is a sample MyBB Plugin (which can be disabled!) that displays this message on all pages.


Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti. 15/07/2007
Yazar Mesaj
TA7Q
Kayıtsız


Mesaj: #1
Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti. 15/07/2007

TA7KA TRAC TRABZON şubemizin Balonla
Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti.


Belirtilen çalışma için, daha önceki planımıza göre Cumartesi günü harekat edilecek ve kamp kurulacaktı. Ancak mükemmel giden havaların bölgemizde hafta sonu yağış ve fırtınaya dönüşeceğini öğrendiğimizde, moraller bozuldu ve herkes sürekli hava durumu dinler hale geldi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden aldığımız raporlar da hiç iç açıcı değildi. Bir ara ikinci tarihimiz olan 28 Temmuza ertelemeye karar bile vermiştik. Ancak bizleri Cumartesi günü arayan birçok Amatör arkadaşın ve komşu Ülkelerin 15 Temmuza endekslendiğini görünce, şartlar ne olursa olsun çalışmayı yapmaya karar verdik.

14 Temmuz günü yapmış olduğumuz cihazları tekrar testten geçirdik. Kullanılacak olan gazı (Helyum) daha önce konuştuğumuz firmadan aldık, tüm malzemeyi baştan sona kontrol ettik ve her şeyin normal olduğuna iyice kanaat getirdikten sonra sistemde kullanılacak olan bataryayı tamamen bitirip tekrar şarja koyduk

15 Temmuz sabahı ise sözleştiğimiz gibi 07:30 da 3 araçla Trabzon’dan Gümüşhane istikametine doğru harekat ettik. Zigana dağına yaklaştığımızda bizi müthiş bir sis, fırtına ve yağmur karşıladı. Tabiî ki soğuk ta Ocak ayını aratmıyordu. Hemen orada tekrar bir durum değerlendirmesi yaptık ve öyle ki havanın düzeldiği yer bulana kadar gitmeye karar verdik. Bu iş bugün ve zamanında yapılacaktı. Gümüşhane’nin Torul ilçesine geldiğimizde havanın kapalı ama yağış olmadığını gördüğümüzde hemen 1500m rakımlı ismini dahi bilmediğimiz dağa tırmanmaya başladık. Bu arada vakitte iyice ilerlemeye başlamış, sinirler gerilmişti. Zirveye yaklaştığımızda dağ yolunun geçit vermeyen çamurlu alanlarından geçişimiz gerçekten ayrı bir haber konusu olurdu. Geniş açık bir alan görünce hemen buraya konuşlandık ve araçlarla gelirken yaptığımız işbölümü doğrultusunda hazırlıklara başladık Bu arada da şansızlık yakamızı bırakmamış, Çalışma boyunca HF Cihazımızda meydana gelen bir arıza nedeniyle QRP HF kullanmak durumunda kaldık(yalnızca 4watt).

Balona Gaz koymaya başladığımızda acaba yükümüzü kaldırabilecek mi diye tereddüde bile düştüğümüz oldu. Ancak daha sonra korkumuzun ne kadar yersiz olduğunu görünce bizdeki heyecan doruğa ulaştı. 800gr lık yükümüz nerdeyse hafif bile geliyordu. Tabiî ki bu arada Sayın başkanımız TA7A’nın helyum gazından bir yudum almasıyla konuşmasının değişmesi bizi gülmekten nerdeyse bayıltacaktı. Balonu şişirme işi tamamlandıktan sonra yardımcı elemanları bağladık. Paraşüt ve Radar Reflektör. Bu arada ŞANLI BAYRAĞIMIZI unuturmuyuz! Onuda güzelce bağladığımız da herşey hazırdı ve cihazların çalışırlığı tekrar kontrol edildi, her şey normaldi bu arada saat 12:20 yi gösteriyordu.

10 dk bize bir yıl gibi geldi ve nihayet balonu salıverdik. Çığlıklar ve alkışlarla uğurlarken hızla bulutların arasında kayboldu.

İlk çağrılara başladık ve daha ilk dakikalarda, tahmini olarak 3-4 km yüksekliğe ulaşmıştı ki Ordu’da Çambaşı yaylasına sistemi takip etmek için çıkan TA7OE ile lokal saat 12:32 de ilk temas sağlandı; KN81XR. Kerim bey ilk rapor 5-7 iken cihazın ekranına baktığını ve sinyal seviyesinin hızla yükseldiği bir dakika içerinde de hat safhaya ulaştığı raporunu verdi. Daha sonra Rizeden TB9CYD LN01 el cihazı ile giriş yaptı o da 59+ rapor verdi 12:36. Bayburt tan TA7SS LN00 dan 59+ rapor verdi 12:37. Daha sonra Trabzondan TA7T 59+ rapor verdi. Yükselmeye devam eden balodan bu sefer Malatya istasyonlarından sesler gelmeye başladı. TB8CSB 12:40 KM98. Bu arada Komşu ülke Ukrayna istasyonları duyulmaya başladı, ilk etapta çok zayıf giriş yaptılar ama daha sonra gittikçe kuvvetlenen sinyal seviyeleri mükemmel idi. RA6AS 12:40 KN93VN. Yine Trabzon’dan işi dolayısı ile gruba katılamayan ama gönlü bizimle olan TB7CYR bomba gibi duyuluyordu KN91SA 12:45, raporu aynen söyle veriyordu, ”TA7KA burası TBYCYR el telsizi ile mahallede nereye gidersem gideyim 59+ duyuyorum tek kelime ile mükemmel” tabi bizde ki raporu da 59+ idi. Bu arada Ordudan TA7OE tekrar rapor veriyor nerdeyse antensiz duyacam diyordu.Sinop’tan TB6CPM 12:45 KN71 den 59+ rapor vererk sisteme girmesi bu uzaklık bizleri oldukça sevindirdi. Bu görüşmeden sonra Erzurumdaki arkadaşların sesleri gelmeye başladı bir grup arkadaş TA9KE Klüp istasyonundan çağrı yaptılar 12:48 59+ raporlarından sonra TA9AL 12:49 ve TA9AO 12:50 LN00 dan 59 rapor verdiler. Balon yoluna devam ederken bulunduğumuz bölgedeki yağmur ve fırtına şiddetini artırmış ve balon çok hızlı yer değiştirdiğinden olsa gerek artık yagi antenlerle balonun yönünü takip etmekte zorlanıyorduk. Bir doğu bir kuzey yaptıktan sonra Son olarak Güney Batı istikameti sabitlendi. Sanırım bu esnada balon o kötü hava muhalefetinin olduğu atmosferden kurtulmuş sürükleneceği kadar sürüklenmişti. Biz sinyali 58-59 duyarken Orduda 2500 mt yükseklikte ve Tokat Sivas istikametine yakın bölgede bulunan TA7OE el telsizi ile dahi kayıpsız alabiliyordu. Bu da Güney batı istikametine gidişi onaylıyordu. Daha sonra Sochi den yine RA6AGC 12:52 KN93XK, RZ6BM 12:54 KN93XK, TA7L, ile 59+ rporlar aldıktan sonra, Malatya’dan TB8CDW 12:58 KM98 ve Bayburttan TB7CNC 13:00 LN00 istasyonlarından 59+ raporlar verdiler.

Yarım saati geride bırakmış ve sorunsuz devam ediyorduk, 13:10 da daha önce görüştüğümüz RA6AS/P olarak çıkış yaptı ve KN93VW Locatorunu verdi. El telsizi ile dahi mükemmel duyduğunu 59+ rapor verek teyit etti. Daha sonra DXsummit e ayne şöyle hazmış “Hand held 2 wt” Eltelsizi ve sadece iki watt. Bu görüşmeden sonra Ukrayna istasyonları kendi aralarında konuşmaya başladılar. Yaklaşık 10dk devam etti. Son olarak RZ6BM 59+ Rapor verdi ve saatler 13:35 i gösterirken yaptığımız çağrılarda Modülasyonumuzun birden kesildiğini gördük. Bu zaman dan sonra sadece mandal atarak yön ve sinyal tayini yaptık HF cihazımızın arızalı olması zaten moralimizi bozmuş gelişmeleri haber edememiştik. Ama Gaziantep’ten bir istasyonun sinyali duyduğunu dinledik. Bu da bizim için oldukça güzel bir şey olmuştu sistem saat 14:20 ye kadar devam eden geri dönüş sinyali. Bu süreden sonra bizim tarafımızdan duyulamadı. Ancak TA7OE sinyali duymaya devam ediyordu.Bu süreden sonra yaklaşık 10 dk duyulmaya devam etti ve sinyal azalarak kayboldu.

LOG LOKAL ZAMAN LOCATOR QTH

TA7OE 12:32 KN80XR Ordu / Çambaşı yaylası

TB9CYD 12:36 LN01 Rize

TA7SS 12:37 LN00 Bayburt / Merkez

TA7T 12:37 KN91 Trabzon / Merkez

TB8CSB 12:40 KM98 Malatya/ Merkez

RA6AS 12:40 KN93VN Rusya / Sochi

TB7CYR 12:44 KN91SA Trabzon / Akçaabat

TB6CPM 12:45 KN71 Sinop / Merkez

TA9KE 12:48 LM09 Erzurum / Merkez

TA9A 12:49 LM09 Erzurum / Merkez

TA9AL 12:49 LM09 Erzurum / Merkez

TA9AO 12:50 LM09 Erzurum / Merkez

RA6AGC 12:52 KN93XK Rusya/ Sochi

RZ6BM 12:54 KN93XK Rusya / Sochi

TA7L 12:54 KN90 Trabzon / Merkez

TB8CDW 12:58 KM98 Malatya

TB7CNC 13:00 LN00 Bayburt / Merkez

RA6AS/P 13:10 KN93VW Rusya / Sochi

Gözlemler, Düşünceler ve Sonuç

Dünyada birkaç klüp ve grubun denediği bu sistem havadaki bilinen tüm olumsuzluklara rağmen ülkemizde de denenerek yabancı amatörlerin bir anda ilgi odağı ve konusu haline gelinmiştir. Dünyada ayrı bir yeri ve önemi olan VHF de yapılan çalışmalarında, Ülkemiz genelinde gerek kişisel, gerek yarışmalar yolu ile alınan başarılara bu çalışma da eklendiğin farklı düşünceler ve projeler ortaya çıkmasını sağlayacak, artık TA ya bakış açısı değişerek, gerileme dönemine giren Amatör Telsizciliğin gelişimi hızlanacağına inanıyoruz.

TA7KA-TRAC Trabzon Şubesi olarak, Önümüzdeki yıl aynı çalışmayı çok daha kapsamlı olarak yapacağız.

Bu çalışmada sadece iki adet cihazdan oluşturulan Kros sistem kullanılmıştır. 1 saatlik seyirden sonra sistem modülasyon aktaramaz hale gelmiştir. Bunun sebebi teknik olarak tartışılacak ve bir dahaki testte yaşanmaması sağlanacaktır.

Daha batıda bir bölge seçilecek, seçilen alan çok geniş düzlük alan şeklinde olmalıdır.

Hava şartları zorlanmıştır. Fırtına ve sağanak yağışa rağmen çalışma ilk oluşu, aynı zamanda yoğun ilgi nedeniyle iptal edilmemiştir. Bir dahaki sene yapılacak teste Hava şartlarının çok iyi olduğu bir gün seçilecek ve aksi durumda ertelenecektir.

Sistem yere indiğinde bulunabilmesi için GSM Operatörlerinden yardım istenecek bu da içerisine konulacak cep telefonu ile sağlanacaktır. Ek olarak APRS, GPS, Beacon ve ATV eklenerek sürekli görüntü ve datalar yer istasyonuna aktarılacaktır.

Çalışmamız esnasında bizleri duyup ta görüşemediğimiz istasyon var ise bize ulaşmaları önemle rica olunur.

Bölgesel değil TA olarak düşünülecek, Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarda da Ülkemiz Amatör telsizcilerinin vereceği teknik bilgiler değerlendirilecektir. Bu çalışmada bizlere destek veren tüm Amatör arkadaşlara sonsuz teşekkür eder, Saygılar sunarız…

TRAC Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu

En son düzenleme: 14-04-2008 09:42 PM TA7OM.

17-07-2007 05:46 PM
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
ta1ch
Yeni Üye
**


Mesajlar: 2
Grup: Kayıtlı
Katılım: Jul 2007
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 0
Mesaj: #2
Cvp: Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti.

yapmış olduğunuz bize gurur veren calışmadan dolayı sizleri tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum ta1ch mesut öz

17-07-2007 08:15 PM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
TA7OM
Üye
***


Mesajlar: 102
Grup: YM7KA _Uyeleri
Katılım: Jul 2007
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 1
Mesaj: #3
Cvp: Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti.

Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz bu çalışma, gelecek yıla çok daha tecrübeli olarak bu seneden hazırlanıp biraz daha batıdan çok iyi bir havada gerçekleştirerek ülkenin tamamını daha uzun bir süre görüştürmeyi planlıyoruz ve umuyoruz.
Katkı sağlayacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederiz. 73ler.

TA7OM
Hüdaverdi GÜNEŞ


73 Ler..
TA7OM
Hüdaverdi GÜNEŞ
ta7om@yahoo.com
http://www.ta7om.com
22-07-2007 09:13 PM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
TA7OM
Üye
***


Mesajlar: 102
Grup: YM7KA _Uyeleri
Katılım: Jul 2007
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 1
Mesaj: #4
Cvp: Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti.

Bir RUS Forum sayfasında Yaptığımız çalışma ile alakalı yazılanlardan alıntı. Fazla söze gerek yok sanırım.




RA6AS
Expert Boarder
Сообщений: 36

Карма: 0
[b]Ретранслятор на воздушном шаре TA7KA
- 2007/07/15 15:35 Кто сработал с TA7KA?У меня получилась связь через портативку 2 ватта и штатную резинку.А в паузах работали между собой.(RA6AGC,RA6AS,RZ6BM) 73 de RA6AS ALEX[/b]
Post edited by: RA6AS, at: 2007/07/15 15:39

RA6AS Alex diyorki,

Soruyor: Kim TA7KA ile görüştü? Ben sinyalleri 2 watt lık portatif istasyonumdan duydum ve görüştüm.Ayrıca aramızda RA6AGC ve RZ6BM ilede görüştük.


RA6AGC
ray
Пользователь
Junior Boarder
Сообщений: 5
Карма: 0
Отв:Ретранслятор на воздушном шаре TA7KA - 2007/07/15 16:17 Турецкий ретранслятор на воздушном шаре из города Трабзон услышал сегодня 15 июля 9:45 UTC , работал UP 432.450 Мгц Down 145.400 FM . Сработал с TA7KA 9:55 UTC 59
Его квадрат KN90 мой KN93XK . Позвал RA6AS ,провели QSO 59 10:15UTC ,причём он работал с портативки на штатную антенну резинку, подошел RX6BM 59 10:15UTC , в 10:17 UTC сигнал упал. Максимальный уровень сигнала по шкале трансивера был 3-5 баллов , в 10:23 UTC сигнал поднялся до 1-2 балла и 10:25UTC ушел в шумы, интересно на какую высоту поднялся зонд и куда его снесло ? Кто-то из гостей Олимпийского Сочи накануне сообщил (UA6UAF/6 ? ) , что будет работать через зонд из Астрахани, ждём его сообщений. Турецкий оператор всё время был слышен на фоне акустической завязки (работал сразу на нескольких диапазонах, кстати, кто его слышал на семёрке?) Спасибо турецким радиолюбителям за эксперимент ,вот и наши бы радиолюбители сделали б нечто заковыристое ….
RA6AGC Юрий


RAY yani RA6AGC anlatıyor: Türk istasyonu TA7KA KN 90 dan , benimki KN93XK yaptığı bu deneme ile 10.15 UTC de RA6AS ile görüştü RX6BM 10.15 ve 10.17 hep 5.9 görüştüler.
10.25 de sinyal 3-5 şiddetine düştü.10.25 de ise 1-2 şiddetine indi ve gürültü başladı.Enteresan çalışma ne kadar yükseldi Acana diğer rayondan yani Astrakhan dan duyan varmı? Türk operatörlerine teşekkür ederiz böyle bir çalışma için. .
RA6AGC YURİ


UX7V
Пользователь
Сообщений: 272
Карма: 4

Отв:Ретранслятор на воздушном шаре TA7KA - 2007/07/15 20:32 Пытался принять сигналы зонда и открыть репитер, но не понял удалось ли мне это, поскольку принимаемый сигнал был слаб, лишь в течение короткого периода времени после получаса со времени запуска, минут до 20 открывался шумоподавитель моей станции, потом все стихло. 73!Николай US7VA



Repeaterlerini açtım,(yani balon transporter) 20 dakika kadar kısa periodlarla kısa zamanlı akış olduğundan tam anlıyamadım.
Geri dönüş repitırdan tam okuyamadım. 20 dakika kadar takip ettim sonra kayboldu.


73 Ler..
TA7OM
Hüdaverdi GÜNEŞ
ta7om@yahoo.com
http://www.ta7om.com
22-07-2007 10:00 PM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
TA7IE
Yeni Üye
**


Mesajlar: 10
Grup: YM7KA _Uyeleri
Katılım: Jul 2007
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 0
Mesaj: #5
Cvp: Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti.

TA7IE ( DJ1OHA ) / TA7KA - @ OLAMAZ BÖYLE BIRSEY @

Özellikle resimleri ve görüntüleri görmeden; Yazilari okuyunca Tüylerim DIKEN DIKEN OLDU
Ben ordaymisim ve CIGLIKLARINIZI sanki ben atiyormusum gibi oldum. Ne yazikki sinyaliniz bana 5-9 gelmedi ama CIGLIKLARINIZI en icimden duydum. Birde karsi istasyonlarin modulasyonunu duyunca keyfimede diyecek yokdu.
Calismayi gecenn seneden bildigim icin heyecanlanmayacagimi sanmistim ama ne yazikki öyle olmadi.
Calismalarda adi gecen bütün istasyonlara tsekkur ediyorum-Buradan hepinizi saymiyorum cünkü hepinizi cok seviyorum- TA7KA YA CANI GÖNÜL DEN TESEKKUR EDERIM
Ben cok iyi biliyorum ki bu ekip cok seyleri basardi bundan sonrada basaracak tir

Hakan Akcay TA7IE / DJ1OHA


TA7IE (DJ1OHA) / Trabzon
QTH / JO42QH
26-07-2007 11:09 PM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
TB7MHF
Yeni Üye
**


Mesajlar: 5
Grup: YM7KA _Uyeleri
Katılım: Jul 2007
Statü: Uzakta
Karma Puanı: 0
Mesaj: #6
Cvp: Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti.

[font=Verdana]Böle bir başarılı çalışma yaptıgınız için sizi en içten dileklerimi tebrik ederim. orda olmayı cok isterdim.Malesef olamadım ama balon atacağınız trac sitesinde gordugum an hazırlıklara başladım.Ankaradan size ulaşmak için seferberlik düzenledik.Ben kendim adıma yanıma amatör abilerimi alıp Ankara - Elmadağ "locater bilgim ise KM69LT" olarak öğlen saatlerinde ordaydım çağrılarım sürekli oldu.bi yandan TA2T gölbası istakametinden biyandan TA2OB sehir içinden bizlere destek oldu.olumsuz sonuç alsakda bu projeye katılmam benim için çok zevkliydi. TA7KA , TA7OM , TA7N , TA7A, TA7P , TB7CYP TB7CVX sayamadığım tüm amatör abilerime selamlarımı ve saygılarımı ileityorum. BU siteyi kurdugunuz içinde cani gönülden tebrik ederim hayırlı olsun.Ağustos ayı sonlarına doğru 7. bolgede olacağım isteğiniz arzunuz varsa herzaman beklerim Saygılar...

Ankara - Elmadağ Balona ulaşma çabalarımız... Resimlerimiz
http://img169.imageshack.us/img169/3799/dsc01414pg9.jpg

http://img339.imageshack.us/img339/1282/dsc01427bj5.jpg




Eklenti(ler) Tırnak(lar)
       

"Paylaşmak Amatörün Ruhundadır"

En son düzenleme: 02-08-2007 08:52 AM TA7OM.

01-08-2007 11:28 AM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
ta7ao
Kayıtsız


Mesaj: #7
Cvp: Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti.

Balon calışması basarılı bir şekılde yapılmıştır
TA da ilk defa olduğu için ayrıca mutluluğumuz bir kat daha artmıştır
emeği geçen bütün arkadaşları kutluyorum çalışmalarının devamını diliyorum.
her yönüyle mükemmel olan balon çalışmasının,görülmeye değer bir çalışma
olduğunu arkadaşların birbirlerine çalışma için yardımcı olmaları tam anlamıyla
bir kaynaşma örneği gösterilmiştir
herkesın görev paylaşımı yapması , üzerine düşen görevi sorunsuzca
yerine getırmesi hiç bir hatanın olmaması takdire değer.
çalışmaların en zevkli yanı çalışmaların bıttıkten sonra yemek yeme zamanı
bu güzel menüyü unutamıyorum.
bunu yaşayan bilir bu menüden yemeyen bilmez, böyle çalışmaların herzaman
destekcısıyım elimden geldığı kadar arkadaşlarımın yanında olmaya çalışacağım.
umarım bu çalışmaların devamı için herkes elinden geleni yapar bu çalışma.
ta7ka trac şubesinin .başkan ve yöneticilerinin gayretleri gözardı edilemez
hepsını kutluyorum çalşmalarının devamını dılıyorum.....
ta7ao ismail....73!...

08-08-2007 01:30 PM
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
ta6chp
Yeni Üye
**


Mesajlar: 1
Grup: Kayıtlı
Katılım: Aug 2007
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 0
Mesaj: #8
Cvp: Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti.

Kesinlikle üni. yi bitirip gelmeyecektim zonguldağa. Oradaki arkadaşları özlemişim, görüntülerden bir iki tanesini tanıdım. İyi yapmışsınız.

Balonu ve cihazı nasıl geri aldınız,merak ettim.

18-08-2007 01:10 PM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
TA7OM
Üye
***


Mesajlar: 102
Grup: YM7KA _Uyeleri
Katılım: Jul 2007
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 1
Mesaj: #9
Cvp: Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti.

Sevgili kardeşim;

Malesef cihazları geri alamadık. Deney anında bölgedeki fırtına ve yağmur bizi çok olumsuz etkiledi. Yaptığımız tespitlere göre Sivas Tokat kırsalında kayboldu. içerisinde notlar olmasınba rağmen şu anana kadar haber yok.
2008 yılında yine aynı deneyi yapmak istiyoruz. Bu sefer CPS APRS ve ATV de koyarak sistemi an ve an takip edebileceğiz. Bizlere görüntü aktarabilecek. Bu sadece Cross cihazlardan oluşuyordu. Ama yine de dünyada sayılı klüp ve grupların yapmış olduğu bir deneyi TA da yapmanın ve başarmanın gururu içerisindeyiz. İnşallah birdaha ki deneyde yanımızda olursunuz.


73 Ler..
TA7OM
Hüdaverdi GÜNEŞ
ta7om@yahoo.com
http://www.ta7om.com
18-08-2007 08:23 PM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
ta7bb
Yeni Üye
**


Mesajlar: 5
Grup: Kayıtlı
Katılım: Jul 2007
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 0
Mesaj: #10
Cvp: Cross UHF/VHF Transponder denemesi Gerçekleşti. 15/07/2007

merhaba.
güzel bir çalışma
ta amatörlügü adına kutluyorum.
emegi geçenlere kolay gelsin.
73
de ta7bb

18-08-2007 09:38 PM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Foruma Git: